Search Icon
NetJets

Piloternas Utbildning på NetJets

Säkerhet med NetJets

På NetJets kompromissar vi aldrig med säkerheten. För våra piloter börjar detta med en rigorös urvalsprocess som består av lämplighetstester och psykologiska tester samt en simulatorutvärdering genomförd av våra egna instruktörer för att bekräfta pilotens kompetens. Först då antas dessa redan erfarna piloter till NetJets omskolningsutbildning.

Därefter får våra cirka 600 piloter löpande fortbildning av högsta standard, långt över de strikta krav som ställs på kommersiella flygbolag. Kort sagt är det inget flygbolag som bryr sig mer eller investerar mer och vi samarbetar med Flight Safety International (FSI) för att erbjuda branschledande simulatorträning samt en oumbärlig klassrumsbaserad repetitonsutbildning som hålls av våra egna instruktörer på vårt utbildningscentrum i Adroana.

Läs mer om vår utbildning:

En överblick över NetJets pilotutbildning

NetJets utbildar alla piloter i enlighet med EASA:s regler för kommersiella flygbolag. Alla piloter måste genomgå följande:
 
  • Alla nya piloter börjar sina karriärer inom NetJets som styrman innan de kan ta på sig ansvaret som flygkapten, oavsett tidigare befälserfarenhet.
  • Innan de godkänns som kaptener måste alla piloter klara NetJets egen befälskurs, som består av markutbildning, simulatorträning och flygplansbaserade kontroller. För att få gå befälskursen måste våra piloter ha minst 3 000 timmars flygtid (jämfört med de 1 500 timmar som krävs enligt kommersiella regler) och ha genomgått en godkänd panelintervju och ett skriftligt test.
  • Utbildning sker fortlöpande. Var sjätte månad tränar alla NetJets piloter i moderna simulatorer som vässar deras kunskaper och testar deras skicklighet i ytterst utmanande, verklighetsbaserade situationer. De genomför minst 24 timmars simulatortid om året, vilket är långt över medel för flygbranschen.
  • Varje år får alla NetJets piloter också teoretisk och praktisk utbildning i första hjälpen, säkerhets- och nödfallsprocedurer och besättningshantering.
  • Bra utbildning kräver kunskapskontroller och standardisering för att garantera resultat och driva fortlöpande förbättring, så varje pilot genomgår en årlig kontroll under en normal flygning.

Platsspecifik utbildning

Utöver den vanliga utbildningen genomgår NetJets piloter också specifik simulatorträning för flygningar till Sion, Samedan, Lugano, Innsbruck, Chambery och andra flygplatser i bergsområden. Detta genomförs i simulator minst en gång om året för varje flygplats, med ytterligare träningspass ägnade åt den här typen av flygningar. NetJets piloter utbildas också för andra speciella flygplatser, som till exempel London City. Alla dessa program utvecklas av våra mest erfarna examinatorer och instruktörer i nära samarbete med de lokala flygplatsmyndigheterna för att se till att våra piloter är trygga och fullt förberedda när de ska landa på våra mer krävande flygplatser.

Känn dig trygg på resan

Alla våra utbildningsprogram är godkända och granskade av de relevanta nationella myndigheterna och du kan vara trygg med att vi alltid har fullt fokus på att ge våra besättningsmedlemmar bästa möjliga utbildning.
Njut av resan med NetJets och känn dig trygg med att du är i säkra händer.

Explore the Possibilities

We have the right solution to fit your unique travel needs. Become a NetJets Owner today!
Request InformationChevron Right Icon
Call UsChevron Right Icon
+44 207 361 9620

Call today for a personal consultation with one of our private aviation experts

For all enquiries relating to career opportunities with NetJets, please contact